در کارگاه نوگرایی در شعر مطرح شد:

شعر باید بازتاب طبیعی زندگی باشد

شعر باید بازتاب طبیعی زندگی باشد
به مناسبت روز شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد محمدحسین شهریار کارگاه نوگرایی در شعر در دانشگاه هنر اسلامی تبریز برگزار شد.
پنجشنبه ۲۹ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۲
کد خبر :  ۳۵۰۸۵۱

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری آذربایجان شرقی، چهارمین نشست از سلسله نشست های شعر و زندگی با نوگرایی در شعر با حضور استاد علی داودی و علاقه‌مندان و شاعران صبح روز چهارشنبه برگزار شد.

داودی با بیان اینکه شعر باید بازتاب طبیعی زندگی باشد و به تمام ابعاد آن توجه کند، گفت: شاعر ایرانی به مرور زمان از فضای انتزاعی به سمت عینی شدن تجربه‌های واقعی حرکت کرده است و این یک نوگرایی بزرگ در شعر معاصر بود.

وی ادامه داد: بعد از دوره عراقی، گرایشات درونی بیشتر شده و در مکاتب مختلف تغییر تحول کلی رخ می‌دهد، اما اینکه از شعری بگوییم که زندگی ایرانی در آن منعکس شده باشد، کمیاب است، ولی اکنون اینگونه نیست.

وی با بیان اینکه زندگی نوین و حیات شهری تبعاتی دارد که در شعر هم نمود کرده است،  گفت: اگر کسی در شعر خود سخنانی واقعی و در مورد زندگی نگوید، او يك صنعتگر است؛ شاعر نیست، شعر باید بازتاب طبیعی زندگی باشد و به تمام ابعاد آن توجه شود.

داوودی خاطرنشان کرد: افق متعالی در زندگی بسیار مهم است که همه موارد مقدمه‌ای برای رسیدن به آن بوده و تحت عنوان سبک زندگی یاد می‌شود و قسمت زندگی بخش آن وجهی است که ما را به پاسداشت زندگی تقلید کرده و هر شاعری ما را به آن سمت هدایت می‌کند.

وی افزود: اتفاقی در جهان رخ داد و گفتگویی بین شعر و زندگی رخ داده است. در گذشته شعر فارغ از زندگی بود اما امروز شاعر با شناخت واقعیت های درونی و بیرونی به دیگر زوایای زندگی و شعر دست یافته است.

ارسال نظر