سومین نشست از سلسله نشست های شعر و زندگی با موضوع شعر اجتماعی معاصر با حضور استاد محمدکاظم کاظمی و علاقهمندان و شاعران صبح روز چهارشنبه برگزار شد.
استاد کاظمی اظهار کرد: یکی از دلایل شعر سرودن شاعران جنبه ابزار محوری شعر است که من هم به آن باور دارم و وظیفهای است که بر عهده شاعران گذاشته شده و باید به خوبی عمل کنند و این وظیفه مسئولیت هم ایجاد میکند.
وی ادامه داد: البته قسمت کاربردی شعر برای زندگی مخاطبان هم اهمیت دارد، اگر شاعر از آنچه که تجربه کرده در شعر منعکس کرده و تجربه زیسته را بیان کند، احساسات او صادقتر خواهد بود چراکه اگر قرار باشد توقعات مخاطب را شعر برطرف نکند شاعر برای خود مینویسد.
وی افزود: اگر در شعر خود به تجربههای عام بشری هم بپردازیم، بازهم شعر ما تاثیر گذاری بالایی خواهد داشت و گاهی هم از عناصری گفته میشود که مخاطب خاص داشته و به موارد خاصی اشاره دارد و گاهی هم با نمادین سازی پدیدهها میتوان شعر با موضوع خاص را وسعت داد.
کاظمی خاطرنشان کرد: گاهی متخصص فقط برخی از حوزهها هستیم و در بقیه موارد تخصصی نداریم، بخش عمده اشعار، آیینی یا عاشقانه هستند، شعرهایی که شاعر در موقعیتهای خاصی بیان کرده در مناسبتهای مختلف میتوان استفاده کرد.
گفتنی است، مجموعه کارگاههای "شعر و زندگی" از ۲۷ تا ۲۹ شهریور ماه به مناسبت روز شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد محمدحسین شهریار در دانشگاه هنر اسلامی تبریز برگزار میشوند.