علی مُسیو کاراکتر محبوب دوران مشروطیت

علی مُسیو کاراکتر محبوب دوران مشروطیت
کارگردان مستند علی مُسیو گفت: همیشه از نظر یک فیلم‌ساز کاراکتر محبوب، شخصی است که کاراکتر خاکستری دارد.
شنبه ۰۳ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۲
کد خبر :  ۳۵۰۷۰۷

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی آذربایجان‌شرفی، برنامه اکران، نقد و بررسی مستند "علی مسیو" با حضور کارگردان فیلم و منتقد فیلم در پردیس سینمایی 29 بهمن تبریز برگزار شد.

در این مراسم ابتدا مستند علی مُسیو با حضور علاقمندان به مسائل تاریخی پخش و سپس جلسه نقد و بررسی برگزار شد.

در ابتدا، استاد محمدرضا کائینی، تاریخدان در خصوص اهمیت تاریخ مشروطه صحبت کرد. کائینی گفت: تاریخ مشروطه و توجه به آن یک امر مبارکی است زیرا ما کمتر به سمت این مسائل رفته‌ایم.

وی ادامه داد: مشروطیت یک نیاز تاریخی و اجتماعی و فرهنگی در زمان خود بوده است و بی‌تردید این اتفاق با طیف‌های مختلف روی داده است که هر کدام سعی کردند تا شرایط را تغییر دهند.

این استاد تاریخ معاصر توضیح داد: بوی نارضایتی در آن زمان ایجاد شده بود ولی گوش شنوایی برای این ماجرا نبود از این‌رو مشروطه با کوچکترین جرقه آغاز شد که در این زمینه نیز برخی‌ها معتقدند که مشروطه ابتدا از تبریز شروع شده است.

وی تصریح کرد: آنچه مهم است اندیشه مشروطیت از سوی برخی تبریزی‌ها به تهرانی‌ها انتقال یافت؛ اما اینکه چه جریاناتی دخیل بودند و نتیجه چه شد، مساله جداست.

کائینی یادآور شد: مشروطه به نتایج تمام خود نرسید و باید در کنار تعریف و تمجید این مساله را هم بگوییم و در آخر خودتان می‌بینید که چطور مشروطه تحویل رضاخان داده شد.

وی ادامه داد: استبداد و کشتار رضاخانی بیش از دوران محمدشاه قاجار بود و طبق بررسی و تحقیقات بنده در دوران رضاخان 20 هزار نفر مفقودی داریم و هیچ اثری از آنها نیست.

استاد تاریخ معاصر بیان داشت: مشروطه یک حرکتی بود که مردم را تکان داد ولی به اهدافش به خاطر تنوعی که درون آن وجود داشت، نرسید!

وی گفت: شما نگاه کنید که در این مملکت چقدر صاحب اختیار وجود دارد و این همان مشکل اصلی مشروطه بود.

در پایان بخش اول و صحبت‌های آقای کائینی چند نفر از حضار نیز با ارائه وطرح سوال، تمام نکته نظرات خود را در مورد مشروطه بیان کردند و دقایقی به حالت سوال و جواب و انتقاد گذشت.

کاراکتر محبوب، همان کاراکتر خاکستری است

سخنران دوم در بخش دو برنامه، آقای مسعود میر، کارگردان فیلم مستند بود که صحبت‌های خود را این چنین آغاز کرد: من تاریخدان نیستم و اهل این نیستم که جلوی بزرگان تاریخدان این استان پای خود را دراز کنم.

وی یادآور شد: من علاقه به مستند داشتم و خیلی اتفاقی ماجرای علی مسیو را شناختم که برمی‌گردد به تبریز پایتخت جهان تشییع اسلام در سال 2018. میر ادامه داد: من یک روزنامه‌نگارم و وقتی به تبریز سفر کردم به خانه علی مسیو رفتم و آنجا به خودم گفتم که چرا من نباید این فرد بزرگ را تا الان می‌شناختم! متاسفانه حتی اسمش را هم نشنیده بودم.

وی گفت: اهالی تاریخ به خوبی می‌دانند که تاریخ را فاتحان می‌نویسند؛ به نظر من علی مسیو و کل ماجرای مشروطه یک فضای خاکستری است. این کارگردان مستند ابراز کرد: من به باقرخان و ستارخان نپرداختم زیرا گمان می‌کنم زیاد از آنها گفته شده است و به نظر من همیشه کاراکتر محبوب همان کاراکتر خاکستری است و علی مسیو نیز کاراکتر خاکستری دوران مشروطه بود.

وی اذعان داشت: اینکه وقتی این فیلم را می‌ساختم پولی نداشتم و این تقریبا کار اول من بود و هر کسی در این فیلم نقش داشت، همه با خلوص نیت جلو آمدند و بهانه پول را کنار گذاشتیم.

میر اضافه کرد: ما مابین ساخت این فیلم اتفاقات عجیب و غریبی افتاد و کشفیات زیادی به دست آوردیم که کل روند مستند را تغییر داد. وی ادامه داد: از ساخت مستند «علی مسیو» رفاقت با تبریزی‌ها و این کشفیات بود.

در پایان این بخش نیز حضار سوالات خود را با کارگردان این مستند را مطرح کرده و گپ و گفتمان و فضای سوال جواب ایجاد شد.

ارسال نظر