در ششمین جلسه سینماگپ،

پویانمایی «کوبو و دوتار» در «سینما گپ» نقد و بررسی شد

پویانمایی «کوبو و دوتار» در «سینما گپ» نقد و بررسی شد
نقد و بررسی پویانمایی «کوبو و دوتار» ششمین جلسه سینماگپ، به همت واحد هنرهای تصویری حوزه هنری استان آذربایجان شرقی، روز 24 خرداد ماه 1402 در سالن پلاتوی پردیس سینما 29بهمن برگزار شد.
پنجشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۹
کد خبر :  ۱۶۱۹۲۳

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری آذربایجان شرقی، در این نشست که با حضور جمعی از هنرمندان، پیشکسوتان، دانشجویان و علاقمندان سینما برگزار شد، پویانمایی «کوبو و دوتار» اکران و مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. هادی ولی‌پور قره‌قیه، مدیر هنرهای تصویری حوزه هنری استان به عنوان مجری و کارشناس و سیدوحید فاطمی، رییس اسبق انجمن پویانمایی استان آذربایجان‌شرقی به عنوان تحلیل‌گر این سینمایی را بررسی و نقد کردند.

ولی‌پور ضمن اشاره به این‌که هرگز نمی‌توان این اثر را در طی این زمان کم مورد ارزیابی و تحلیل قرار داد، افزود، پویانمایی کوبو و دوتار دارای لایه‌های معناشناختی، هستی‌شناختی و نشانه‌شناختی متعدد است و ادامه داد، تلاش آمریکا برای بهره‌گیری از اساطیر، افسانه‌ها و تاریخ ملل شرق نشان از ظرفیت بالا و پر مایه‌گی محتوای قصص و روایات مشرق زمین است. وی گفت، انیمیشن‌های بسیاری در جهان غرب تولید شده که اقتباس‌های موفقی از قصص شرق است و این داشته‌ای است که به صورت رایگان به دست ما رسیده و اگر ما همتی برای تولیدش نداشته باشیم، دیگران دست به‌کار خواهند شد.

ولی‌پور گفت: روایت حاکم بر این انیمیشن یک روایت کاملا شرقی است، اتفاقی که با معرکه‌گیری در یک بازار مکاره رخ می‌دهد و کودکی به نقل داستان می‌پردازد و همین روایت در مراحل بسط و گسترشش، تلاش می‌کند اشاره کند، خاطرات را نمی‌توان از فردی گرفت و هنر آدمی در این جهان، ساختن خاطرات خوب برای یکدیگر است که راز زندگانی خوب تلقی می‌شود.

در ادامه جلسه، سیدوحید فاطمی ضمن تشکر از حوزه هنری استان که به صورت منظم اقدام به برگزاری این جلسات مهم برای فرهنگ‌سازی دیدن فیلم در سینما و زمینه‌سازی برای درک بهتر آثار و نهایت نقد آموزشی برای علاقمندان است اشاره کرد، با یک بار تماشای این اثر نمی توان تمام زوایای موجود را درک کرد؛ بر این مبنا، هفت لایه در این اثر قابل ادراک است. وی افزود نوجوان بهانه برای تولید اثر است و مخاطب واقعی این پویانمایی، بزرگسالان هستند.

فاطمی ضمن اشاره به اهمیت موسیقی و نماد دوتا (پدر و مادر) در انیمیشن افزود: زوایای پیدا و پنهان این اثر، بین روشنایی و تاریکی و خیر و شر قرار می گیرد و با توجه به خاصیت انیمیشن که تلاش می کند انتزاع را به ادراک تبدیل کند، متوسل به نماد شده است. نمادهای مانند اژدها-اهریمن(نفس فرد)، نوجوان(نسل آینده ساز)، مادر-میمون (وطن، زیرکی و تیزی)، پدر-سوسک(حاکم، مسئول خانواده و طلوع دوباره خورشید و زندگی)، دریا(تلاطم‌های اجتماعی) و...

سلسله جلسات سینماگپ، چهارشنبه ­های پایانی هر ماه به همت واحد هنرهای تصویری استان با اکران و بررسی فیلم­های مستند، داستانی و پویانمایی توسط حوزه هنری استان آذربایجان­شرقی برگزار می­ شود.


ما رو در صفحات اجتماعی ببینید:

ایتا و بله: @artabriz

 اینستاگرام: Instagram.com/artabriz

تلگرام: t.me/artabriz

سایت: www.artabriz.ir

 آپارات: www.aparat.com/artabriz

 

ارسال نظر