رجبی دوانی در گفت‌وگو با پایگاه خبری حوزه هنری:

ماموریت یک معلم در انقلاب، معماری برای تمدن بزرگ اسلامی است

ماموریت یک معلم در انقلاب، معماری برای تمدن بزرگ اسلامی است
محمدحسین رجبی دوانی، کارشناس تاریخ اسلام، درباره نقش آموزش در تعالی فرهنگ انقلاب گفت: معلم راهبر فکری جامعه و تربیت کننده نسل های بعدی است. ما باید با تربیت نسل بعدی انقلاب به سمت معماری تفکر به جهت پایه‌گذاری تمدن بزرگ اسلامی حرکت کنیم.
شنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۸
کد خبر :  ۱۰۹۴۳۷

محمدحسین رجبی دوانی در گفت‌وگو با پایگاه خبری حوزه هنری، درباره نقش آموزش در تعالی فرهنگ انقلاب گفت: انقلاب اسلامی ایران نمونه‌ای بی‌نظیر در جهان است؛ از همین رو نمی‌توانست در ابتدا از نمونه‌ای الگوبرداری کند. زمانی که عده‌ای از دغدغه‌مندان عرصه فرهنگ و هنر، حوزه هنری را با عنوان حوزه فرهنگ و اندیشه اسلامی پایه‌گذاری کردند به دلیل اینکه برادر بزرگ‌ترم استاد محمدعلی رجبی نیز در میان آن جمع بود من دورادور در جریان طرح‌ریزی و برپایی حوزه هنری بودم. ما مسیر پر پیچ و خمی را طی کردیم تا امروز توانسته‌ایم به ساختاری پرثمر دست یابیم.

وی ادامه داد: قرآن کریم، احادیث ائمه(ع) و روایاتی که از آن‌ها به ما رسیده در کنار تاریخ اسلام نمونه دیگری برای حرکت وجود ندارد. از همین رو تسلط بر اصول و فروع دین و همچنین شناخت کامل تاریخ اسلام می‌تواند ما را در طرح‌ریزی صحیح و رساندن ما به منزل و هدف تعیین شده بسیار یاری برساند، زمانی که در حوزه هنری کلاس‌هایی ویژه هنرجویان برگزار می‌شود و عده کثیری دغدغه‌مند می‌آیند تا با تاریخ اسلام آشنا شوند، این انگیزه و این جدیت می‌تواند راه را برای دستیابی به اهداف بزرگ باز کند.

این مدرس تاریخ اسلام تصریح کرد: هر زمان که ما بدون اتکا به بیگانه دست به تعالیم قرآن زدیم و راهکار را از اسلام استخراج کردیم توانستیم کارمان را پیش ببریم. از همین رو اساتیدی همچون آیت‌الله مرتضی مطهری با کتاب‌های خود که اندیشه اسلامی را در جامعه رواج دادند مسیر را به جهت تعالی جامعه به سمت خدامحوری سوق دادند و این شرط لازم برای سعادت جامعه است. من از نزدیک استاد مطهری را ملاقات کرده‌ام. در سال‌های جوانی ایشان به دیدار پدرم می‌آمد. از معدود انسان‌هایی بودند که حرفشان را می توانستی در عمل مشاهده کنی. ایشان معلم انقلاب بودند و با نگارش کتاب‌های خود هزاران انسان را تربیت کردند، از همین رو اگر ساختار، نهاد یا سازمانی متولی تربیت نیروهای انقلابی شود، جامعه را به سمت معماری تفکری برای برپایی تمدن بزرگ اسلامی سوق داده است.

رجبی دوانی خاطرنشان کرد: مرکز آموزش حوزه هنری با تلاش و جدیت کلاس‌های خود را برپا می‌کند و فضایی متمایز از فضاهای آکادمی مرسوم را به‌دور از حواشی و مشکلات آنجا عملیاتی کرده که همین امر سبب شده کسانی مشتاق حضور باشند که به معنای واقعی علاقه‌مند به اسلام و انقلاب هستند. این حضور خود می‌تواند برکات بسیاری را داشته باشد که یکی از آن‌ها وجود مباحثات و طرح موضوعاتی است که در کلاس‌های مختلف صورت می‌گیرد و افراد را به سمت رشد فکری و رفع شبهات موجود سوق می دهد. باید قدردان حوزه هنری باشیم که پیشگام عرصه تربیت هنرجویانی است که ظرفیت‌های بالایی داشته و این ظرفیت‌ها به نفع انقلاب اسلامی و حرکت به سمت تمدن جهانی اسلام پایه‌گذاری شده است.

ارسال نظر